Видове камини и има ли декоративна топлина?

Камината е изминала дълъг път докато достигне до съвременния си вариант при нас.

В следващите изречения ще проследим накратко историята на камините, за да се запознаете с тяхната еволюция, а също и с това съществува ли наистина т.нар. декоративна топлина.

В традиционната българска къща преди векове не е имало камини, но пък са били широко разпространени т.нар. огнища, които са изпълнявали и част от функциите на съвременните горивни камери. Най-общо казано те са служели за готвене, отопление и създаването уют в дома. Вероятно оттам идва и несъзнателното желание на почти всеки българин да има камина у дома, което днес е лесно постижимо. За някои камините са скъпо струващо удоволствие, но това е остаряло разбиране. Съвременните фирми производители като kamini-eurostandart предлагат разнообразие и вариации в цените, така че да получите качество и топлина доста изгодно. Какви видове камини се предлагат днес от тази фирма производител – нека ви разкажем.

Най-общо казано бихме могли да разделим камините на kamini-eurostandart.com на такива, подходящи за отопление и камини за декорация. Тези, които имат чисто естетическа цел в помещението не означава, че не излъчват топлина. Напротив – просто размерите им са доста по-малки предвид нуждите на помещението, в което са монтирани. Най-често такъв тип камини се използват за декорация и създаването на атмосфера в хотелските фоайета. Оттук идва и понятието декоративна топлина.

Всъщност декоративните камини създават усещането за уют, без значение, че не топлят. Съответно гостите на хотелите и ресторантите, които се възползват от т.нар имитация на отопление с камина – се задържат доста по-дълго, поради асоциацията за уют и комфорт.

Що се отнася до вторият вид камини от kamini-eurostandart – те са създадени по абсолютно същия висококачествен начин с български или френски горивни камери. Разликата е, че при тях размерите им се съобразяват с помещението, където ще се монтират. Те отново се асоциират от присъстващите по идентичен начин с декоративните, т.е с приятна и уютна атмосфера. Разликата е, че се предвиждат, в зависимост от нуждите на клиента, да отопляват една или повече стаи. А това бива доста ефективно през студените месеци.

Видове камини и има ли декоративна топлина?

Доказано отоплението с камини намалява разходите през зимата. Модерните разновидности, които ще откриете в сайта на „Камини Евростандарт“ предлагат не само топлина и съвременна технология, но и изискан дизайн. Можете да изберете да монтирате в дома си открита камина, класическа или зидана камина, както и да бъдете лично дизайнери с опцията – индивидуален дизайн по ваше усмотрение.

Естествено видовете камини, които предлагат от тази фирма производител можете да разгледате и под друг ъгъл – чисто визуално. Споменахме за вариантите за дизайн, който обаче се разделят и според предпочитанията ви. Материалите, които използват от kamini-eurostandart.com за облицовка след монтаж са от естествени камъни, като гнайс, румянцево, варовик, оникс, травертин, мрамор, гранит. А също и по-авангардни решения от рода на: стъкло, керамика, неръждаема стомана и други.

Бихте могли да се доверите на „Камини Евростандарт“ фирмата за всичко – т.е целия процес, свързан с производството и проектирането, изработката, монтажа на вашата камина. Не пропускайте да се информирате за актуалните примерни цени и опциите, които ви предлага за съвместна работа този производител. Те ви очакват.