Морски ресторант в София

Средиземноморски ресторант в София с изцяло морско меню

В България все повече хора избират да консумират качествена храна, което с течение на времето става все по-достъпна. Пример за това е ципурата и лаврака, които само до преди 3 години бяха лукс, а сега са предпочитани от потребителите и то не само като част от менюто в морски ресторант. Друг такъв пример е нашият черноморски калкан и лефер, които се конкурират успешно с егейските фагри и синегрида.

Причините за това вероятно се дължат на свободния достъп до рибните пазари на Гърция, близостта на нейните морски ресторанти, както и развитието на рибната култура у нас.

Кой морски ресторант в София да посетите?

Днес в множество морски ресторанти в столицата се предлагат първокачествени морски ястия. Такива например са веригата „Добро“, „Мезе“, „Кумбаре“, „Елеа“, „Ди Клаудио“, „Капанина“ , “Olive'sea” и други.

Има обаче морски ресторанти в София, които се базират изцяло на морска храна – както сладководна, така и соленоводна. Нека разгледаме кои са тези места.

Един от най-новите ресторанти в столицата е The Island, чиито сервитьори ще ви посрещнат облечени с моряшки фланелки. В този морски ресторант ще научите повече за различните видове риби и какви са названията им на гръцки. В менюто ще откриете изписани датите, на които рибата от ястието е извадена от морето, както и датата на донасянето й в ресторанта. Понеже на всеки два дни в ресторанта се доставя прясна риба, това няма как да не се отрази на хрупкавия й вкус. В допълнение ресторантът предлага и голям списък с вина, които да подберете към рибата.

Капитан Кук със сигурност ще удовлетвори вкусовете и желанията на всички ценители на морска храна. В него можете да си поръчате суши, чорба, сготвена от черноморска риба, октопод, сьомга, а има и витрина със скъпи риби, които се продават на грамаж. Според поръчаната морска храна, можете да подберете и виното.

Тамбукту е един от най-изисканите рибни ресторанти, който се намира всред прохладната сянка на дърветата и е в по-тих район на София. Ако желаете да поглезите вкуса си със специалните миди Сен Жак или малайзийски скариди, както и чушков тартар, от който приготвят краб кейк, това е мястото, което да посетите. Ако предпочитате рибена чорба, може би ще се насочите към буябеса с морски дявол и скариди. Тук ще откриете и други екзотични и скъпи ястия, като махи-махи делфинова риба, но пък парите си струват удоволствието да опитате нещо неповторимо.

Olive’Sea Restaurant предлага първокласни вина и изискана средиземноморска кухня. Подходящ и за делови срещи, корпоративни събития и партита. Истинският вкус на средиземноморски специалитети си остава там, където те се приготвят от професионалисти с опит, които знаят как точно да се направи всяко ястие.