Каква е ролята на Октаспринг в матрака ти

Знаеш ли от какво е направен матракът ти?

Ако е купуван отдавна, то най-вероятно не знаеш за него повече от това дали е с пружини или не. Но ако сега ти предстои да си взимаш нов матрак, как да се ориентираш в голямото разнообразие от видове матраци и различни материали, които се предлагат? В тази статия ще обърнем внимание на един специален съвременен материал, използван при изработката на матраци, който значително може да подобри съня ти – Октаспринг.

Какво е Октаспринг?

Какво представлява този материал? Той е първата голяма иновация в мемори пяната. Мемори пяната, сама по себе си, е изобретение на НАСА специално за нуждите на астронавтите по време на космическите им полети. Материалът е чувствителен на топлина, но най-голямото му качество е неговата уникална структура. Мемори пяната адаптира формата си изцяло по формата на предмета, който е поставен на нея. Това я прави незаменим материал при изработката на материали за сън, като възглавници и матраци, както и за обувки.

Октаспринг са специални пружини, изградени от мемори пяна. Тяхната специална форма и структура им позволява движение във всички посоки и голяма гъвкавост, докато в същото време материалът е изключително здрав и устойчив. Октаспринг пружините са трипространствени и комбинират комфорта на пяната с функционалността на пружини, като по този начин разпределят равномерно теглото на спящия за осигуряват опора за зоните, в които е нужна, и мекота в останалите зони.

Каква е ролята на Октаспринг пружините в матраците?

Освен това, Октаспринг пружините са с различна наситеност, като по този начин оказват различна опора и твърдост. Така с тях се произвеждат матраци с различни зони на комфорт и опора, които съответно да оказват различно ниво на поддръжка спрямо отделните части на тялото. Така те разпределят тежестта на спящия по възможно най-здравословния и естествен начин, поддържайки естествената извивка на гръбнака и раменете изправени, като в същото време са по-меки в зоните, на които не е необходима твърда опора.

Предимства на Октаспринг матраците

При изработката на Октаспринг пружините се използва 50% по-малко материал заради въздушната им и проветрива структура. Това прави един матрак с Октаспринг пружини 30% по-лек в сравнение с другите матраци, така че той е много по-лесен за пренасяне, въртене и чаршафосване. Специалната му структура позволява 8 пъти по-добро проветряване, така че ако се потиш нощем, матракът с Октаспринг ще ти осигурява по-свежа и суха среда за сън. Материалът е проверен и сертифициран за уникалните си качества, осигуряващи комфорт, микроклимат, издръжливост и проветривост.