За какво помага свежата спирулина?

Ако и вие водите здравословен начин на живот или се опитвате да подобрите храненето си с помощта на някои полезни вещества, то на следните редове можете да намерите полезна информация.

Полезните качества на т.нар. супер храни, като водораслото спирулина, например, са известни от много години, като до нас тя достига през последните десетилетия. Въпреки, че в началото на запознанството ни с този продукт, той не беше достъпен в страната, а се налагаше да се поръчва, в последните години можем да се намери на много места у нас в сушен вид или на таблетки, а напоследък се предлага и възможността за свежо произведена спирулина със https://spirulina.bg/ от био ферма.
За какво помага свежата спирулина?
Тя се произвежда в пречистена хранителна среда и с помощта на специална технология, контролирана непрестанно. За какво помага свежата спирулина? Мощен антиоксидант имуностимулатор, благодарение на редицата си полезни вещества, спирулината възобновява клетките и спомага за детоксикирането на организма от различни вредни вещества, като някои тежки метали, например. Благодарение на своето високо съдържание на растителен протеин, тя може да се използва и като заместител на местото и съответно от вегани или от хора на строг хранителен режим.

Позната още и като витализатор, свежата спирулина помага срещу хроничната умора и дори депресията. Известна и като биостимулатор, спирулината се използва и срещу лошия холестерол, като подобрява кръвната картина и не на последно място има антиканцерогенно действие. Спирулина може да се използва в студени храни и напитки, като например в кисело мляко, фрешове, смутита или салати. Тъй като в свеж вид тя не издържа повече от 2-3 седмици, то е добре да се консумира преди това. За сметка на своята краткотрайност, в свеж вид нейните вещества са непокътнати. Вижте още в spirulina.bg и изберете сами.