Няколко интересни факта за сребърните обеци

Използването на благородни метали в бижутерийната индустрия се е превърнало в традиция.

Този факт се дължи преди всичко на качествата и възможностите, които те предлагат. Иновативни по отношение на изработката си и модерни и стилни във визията си като сребърните обеци на mmstylebg.com са пример за качеството на бижутерията от висок клас. Малко известен факт е, че наред с другите благородни метали в ювелирната индустрия все по-популярен става родият. Като значително по-рядък и труден за добиване благороден метал родият не се използва самостоятелно за изработка на бижута, а като покритие за такива от сребро и бяло злато. Среброто с родиево покритие значително повишава качествата си като става устойчиво на надраскване, не потъмнява и придобива значително повече блясък.

В този аспект среброто с покритие се превръща в чудесна основа за инкрустация с кристали Сваровски. Още с появата си брандът се превръща в абсолютен хит, тъй като предлага визията на скъпоценните камъни, но на много по-ниска цена. Сребърните обеци с кристали Сваровски ще бъдат изключително модерни през новата година според тенденциите, продиктувани от световните модни подиуми. Друга тенденция при известните дизайнери е залагането на мотиви, вдъхновени от природата. Флоралната тематика ще бъде подкрепена и от ярки цветове, които да правят мигновено впечатление. Не на последно място, възможността да акцентирате върху бижутата си в модерен маниер е залагането на асиметрията. Носенето на две различни обеци (дълга и обла например), които съвпадат в цветово отношение е модерен начин да подчертаете женствеността и да бъдете ефектни.

Няколко интересни факта за сребърните обеци

Интересен факт за изработените сребърни обеци е, че те дълго време са били маргинализирани в историята на Европа поради религиозни причини. Именно защото се използват като модификатори за тяло с цел постигане на определен естетически модел, обеците дълго са били заклеймявани от църквата. Възраждането им като основен компонент в бижутерийните колекции на дамите започва през 18 и 19-ти век. Днес можем да се радваме на повече от задоволителен избор по отношение на дизайна и възможността да се сдобием с обеци, които отговарят на собствения ни стил. Но независимо какъв стил предпочитате, препоръчително е да съчетавате обеците си с други бижута от същата серия или такива, които им подхождат в цветово отношение.