Успешна месарница в град София

Отварянето на бизнес с месарница

Отварянето на месарница не е лесна работа, защото е трудно да се пробие в тази индустрия, да се привлече постоянна клиентела и да се оцелее в бизнеса. Това е така, защото месото може да стои във витрината до два дни, след което трябва да се даде на екарисаж, което означава загуба на огромна сума пари. Собствениците на месарници се оплакват от това, че поне през първите два месеца работят на загуба, но които издържат през този начален период, имат голям шанс не само да се закрепят на пазара, но и да започнат да печелят.

Как се пробива в бизнеса с месарница?

За откриването на процъфтяващ месарски бизнес е необходимо изпълняването на редица изисквания. След тях са:

  • Разнообразие от разфасовки
  • Винаги прясно месо
  • Разнообразие от меса
  • Отлично обслужване
  • Безупречна хигиена

Всички тези фактори са задължителни за печеленето на лоялна клиентела, която не само ще се връща отново и отново за още покупки, но и ще доведе други клиенти в същата месарница, тъй като тя е покрила всичките им изисквания и представи за отлично качество и обслужване.

Какви продукти трябва да предлага една месарница?

Стоките в месарница, която иска да преуспее в бизнеса, трябва да са доста разнообразни. Те трябва да включват свинско, агнешко, пилешко и телешко месо в поне десет вида разфасовки всяко, местни и вносни салами, колбаси, суджуци, пържоли, саздърма и др.

Една от най-успешните месарници в София е Котлет, в месарницата ще намерите голяма хладилна камера с прозорец, откъдето да изберете месото, което желаете. Нещо повече, тренажорната в магазина е отворена, което позволява на посетителите да видят начина на приготвяне на месото, което закупуват. Това определено вдъхва доверие у клиентите, които се умножават постоянно. Котлет е една от най-добре поддъжаните месарници в столицата, като освен това привлича своите клиенти не само с безупречно обслужване и високи стандарти, но и с привлекателен вид.

Допълнително условие за отварянето на месарница е да се познава технологията на обработка на месото. За да се постигне абсолютно чиста среда в магазина и за да няма миризма, всеки ден се почиства всичко – от витрината и тренажорната до ножовете. Тъй като става дума за месо, в този бизнес хигиената трябва да бъде на първо място.