Цени на апартаменти от строител

Как се определя цената при продажба на нови апартаменти?

Стоителните предприемачи и агенциите за недвижими имоти знаят, че нов апартамент има най-голям шанс да бъде продаден през първите 2 седмици от обявяването му, тъй като тогава получава най-голямо внимание. При условие, че цената е определена по разумен начин, има огромна вероятност да продадете такъв имот за „отрицателно“ време. Тогава трябва да намерим отговор на следните въпроси:

  • как се определя цената на обявените за продажба нови апартаменти?
  • колко точно струва моят апартамент, така че да не губя от сделката и да мога да я реализирам в разумни срокове преди цената на имота да спадне?

Правилно определяне цената на обявените нови апартаменти

Цената на един нов апартамент зависи от редица фактори, които са:

  • Местоположение на имота – този фактор играе най-голяма роля в ценообразуването, тъй като от 60% до към 80% от стойността ще зависи от това. Вижте как вървят цените на нови апартаменти в града и квартала, в който продавате имота, за да ви послужат за ориентир за определяне на вашата цена.

Следните удобства и характеристики на местността влияят на цената: реномиран ли е кварталът; има ли престъпност в него или не; налични ли са градски транспорт, училища и детски градини; има ли наблизо паркове, магазини и др.

  • Какъв тип строителство е използван за строежа на новия апартамент – най-скъпото строителство заради най-голямото предпочитание към него е тухленото. Следователно, ако вашият апартамент е тухлен, ще можете да му вземете повече пари, отколкото ако е панелен, който по принцип се продава най-евтино. Ако обаче апартаментът е саниран, тогава стойността му се увеличава.
  • На кой етаж е имотът? Докато апартаментите на първия и последния етаж се предлагат на най-ниски цени, средните апартаменти се продават на по-висока цена, тъй като при тях няма течове или проблеми със сигурността.
  • Какво включва имота и какво е състоянието му? Купувачите ще предпочитат да се населят в жилище, където няма да се наложи веднага да започнат с ремонтите, затова обикновено се насочват към ново строителство, въпреки че то е по-скъпо от старите жилища. Цената ще зависи още от изложението, вътрешната архитектура и разпределение, площта на апартамента, както и от състоянието на сградата като цяло.

Всички тези фактори са определящи в цената на новите апартаменти, затова ви съветваме да им обърнете внимание, когато обявявате нов апартамент за продажба.